Werkwijze

Voor de reportage

Als je interesse hebt in een fotoreportage, dan kun je vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie. Wanneer je besluit om een fotoreportage te boeken bespreken we samen eerst jouw wensen. Zo ook de datum en de locatie waarop de fotoreportage zal plaatsvinden.

Voor een newborn fotoshoot is het het mooist om dit de eerste twee weken na de geboorte te doen. De kleine groeit namelijk snel genoeg, bovendien slapen ze op deze leeftijd vaak nog beter door. Ook nemen ze vaak nog graag de houding aan zoals in de baarmoeder. Het is dus verstandig om tijdens de zwangerschap al contact op te nemen om eventueel een datum onder voorbehoud te plannen.

Tijdens de reportage

Voor een fotoreportage neem ik alle tijd die nodig is om tot het gewenste resultaat te komen. Er is dus geen tijdsblok waar ik me aan moet houden. Als de reportage plaatsvindt op een buitenlocatie, dan zullen we vaak wat rondlopen om op verschillende plekken te fotograferen.

Bij een paarden reportage beginnen we doorgaans met portret en stand-foto’s, zodat het paard nog mooi schoon en niet bezweet is. Daarna kunnen er indien gewenst nog losgooi foto’s of rijfoto’s gemaakt worden. Op een buiten locatie kan eventueel gebruik gemaakt worden van een longeerlijn, welke achteraf weggewerkt wordt. Het is fijn om een extra persoon erbij te hebben die de aandacht van het paard kan trekken wanneer jij je paard vasthoud.

Voor jonge kinderen op een buitenlocatie is het verstandig om een extra set kleding mee te nemen. Zeker als het op de locatie vochtig/nat kan zijn. Mocht de kleding dan vies worden of er natte vlekken in komen, dan kan er tussendoor nog gewisseld worden van kleding.

Het is vaak lastig kiezen wat je zelf nu aan moet doen bij een fotoshoot. Het is belangrijk dat je kleding draagt waar jij je zelf prettig in voelt. Probeer kleding met drukke prints of hele felle kleuren te vermijden (pasteltinten zijn altijd goed), hierdoor gaat de aandacht al snel naar de kleding, wat niet de bedoeling is. Kies iets wat tijdloos is, zodat je over een paar jaar nog tevreden bent met de foto’s, als de modetrends weer veranderd zijn. Houd rekening met elkaar wanneer je met meerdere op de foto gaat, dat jullie kleding bij elkaar past. Let ook op wat voor schoenen je erbij draagt en dat je broekzakken leeg zijn.

Na de reportage

Binnen 7 dagen ontvang je een persoonlijke bestelpagina met de foto’s waaruit je kunt kiezen welke foto’s je nabewerkt wilt ontvangen. De foto’s op deze pagina zijn dus nog niet of maar licht nabewerkt. Ook  kun je hieruit nog extra foto’s kiezen om bij te bestellen als je meer foto’s wenst te krijgen dan in je pakket erbij zitten. Prijzen hiervoor zijn te vinden onder het kopje ‘Tarieven‘.

Binnen 14 dagen zullen de gekozen foto’s nabewerkt afgeleverd worden via de mail.

Het is ook mogelijk om (een deel van) de keuze aan mij te laten welke foto’s binnen het pakket nabewerkt worden afgeleverd. Deze ontvang je dan binnen 14 dagen samen met de bestelpagina om eventueel nog meer foto’s te kunnen nabestellen.